FARMASEVTIK CHIQINDILAR VA ATROF-MUHIT BARQARORLIGI: GLOBAL MUAMMO VA INNOVATSION YECHIMLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
So‘nggi yillarda farmasevtik mahsulotlardan noto‘g‘ri foydalanish va ularning chiqindilarini boshqarish masalasi jiddiy ekologik muammo sifatida qaralmoqda. Dorivor moddalar tarkibidagi kimyoviy birikmalar suv havzalari, tuproq hamda biologik tizimlarga kirib, ekotizim barqarorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi.