TAJRIBAVIY HOMILADORLIK SHAROITIDA YUKSTAGLOMERULYAR APPARATNING MORFOLOGIK O‘ZGARISHLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada tajribaviy homiladorlik sharoitida oq sichqonlar buyraklarida yuzaga keladigan morfologik o‘zgarishlar o‘rganildi. Ayniqsa, yukstaglomerulyar apparat (YuGA) hujayralarida kuzatilgan adaptiv o‘zgarishlar tahlil qilindi. Olingan natijalar homiladorlik davrida buyrak faoliyatining o‘zgarish mexanizmlarini yoritishda ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.