TUPROQ TARKIBIDAGI PESTITSIDLAR TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Hozirgi davrda sanoat korxonalari sonining ortishi va ishlab chiqarish hajmining kengayishi natijasida atmosferaga, suv va tuproqqa tashlanadigan chiqindilar miqdori ko‘paymoqda. Shu bilan birga, qishloq xo‘jaligida ishlatiladigan pestitsidlar ham tuproqning kimyoviy tarkibiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ularning qoldiq miqdorini nazorat qilish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash sanitariya-epidemiologiya xizmati oldida turgan dolzarb masalalardan biridir.