SANOATIDA EKOLOGIK MUAMMOLAR: CHIQINDILARNI BOSHQARISH VA QAYTA ISHLASH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Farmatsevtik ishlab chiqarish korxonalarida hosil bo‘ladigan chiqindilar tarkibida turli kimyoviy birikmalar, organik erituvchilar, antibiotiklar va biologik faol moddalar mavjud. Ularning atrof-muhitga chiqishi tuproq, suv va havoning ifloslanishiga, shuningdek, mikroorganizmlarning antibiotiklarga chidamliligini oshishiga sabab bo‘ladi.