PLANTAGO O‘SIMLIGI ASOSLI YANGI DORI VOSITALARINING SPETSIK FAOLLIGINI O‘RGANISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Plantago o‘simligidan tayyorlangan ekstrakt asosida yangi dori vositasining farmakologik xususiyatlarini o‘rganish, ularning yallig‘lanishga qarshi, antimikrob va regeneratsiyani tezlashtiruvchi ta’sirini aniqlash, shuningdek ilgari o‘rganilgan adabiyot ma’lumotlari bilan taqqoslash. Plantago o‘simligi asosida yaratilgan yangi dori vositalarining farmakologik faolligini aniqlash, ularning yallig‘lanishga qarshi, yara bitkazuvchi va antimikrob xususiyatlarini baholash hamda amaliy qo‘llash imkoniyatlarini asoslash.