ANTIBIOTIKLARGA QARSHI CHIDAMLILIK MUAMMOSI VA YANGI DAVOLASH STRATEGIYALARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy tibbiyotning eng dolzarb muammolaridan biri - antibiotiklarga qarshi chidamlilikning kuchayib borishi va undan kelib chiqayotgan epidemiologik, klinik hamda iqtisodiy oqibatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda mikroorganizmlarning antibiotiklarga moslashish mexanizmlari, global miqyosdagi tendensiyalar, shuningdek, infektsiyalarga qarshi yangi davolash strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Xususan, fage terapiya, antimikrob peptidlar, CRISPR asosidagi gen yo‘naltirilgan antimikrob yondashuvlar, immunoterapiya va sun’iy intellekt yordamida yaratilayotgan yangi antibiotiklar samaradorligi o‘rganiladi. Maqola ushbu yo‘nalishdagi ilmiy izlanishlar, statistik ma’lumotlar va klinik tajribalar asosida ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari antibiotiklarga chidamlilikka qarshi kurashda kompleks yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.