BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA DIKTANT VA UNING TURLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida diktant metodining nazariy-pedagogik asoslari, uning turlari, metodik xususiyatlari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot diktantning savodxonlikni rivojlantirishdagi, imloviy malakalarni mustahkamlashdagi va yozma nutq kompetensiyasini shakllantirishdagi rolini tahlil qiladi. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun lug‘at diktanti, izohli diktant, ko‘chirib yozish diktanti, tanlab yozish diktanti, ijodiy diktant va tekshiruv diktanti kabi turlarni tizimli qo‘llashning pedagogik samaradorligi ko‘rsatib berilgan.