ANATOMIK TERMINOLOGIYADA LOTIN TILINING XALQARO AHAMIYATI VA ZAMONAVIY ROLI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada anatomik terminologiyada lotin tilining xalqaro ahamiyati va zamonaviy roli tahlil qilinadi. Lotin tili anatomiya fanida universal va standart til sifatida ishlatiladi, turli mamlakatlar mutaxassislari o‘rtasida yagona ilmiy muloqotni ta’minlaydi. Maqolada lotin tiliga asoslangan anatomik atamalar tarixiy rivojlanishi, xalqaro nomenklaturadagi o‘rni, tibbiy ta’lim va klinik amaliyotdagi ahamiyati yoritiladi.