ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA TYUTORLIK FAOLIYATI: MOHIYATI, VAZIFALARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLARI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida tyutorlik institutining shakllanishi, uning asosiy funktsiyalari, pedagogik va psixologik asoslari, talaba shaxsini rivojlantirishdagi o‘rni keng yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston ta’lim tizimida tyutorlik xizmatini joriy etish bo‘yicha qabul qilingan yangi normativ-huquqiy hujjatlar, davlat dasturlari, ilg‘or xorijiy tajribalar va o‘quv jarayonining sifat ko‘rsatkichlariga ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.