UMRBOD OZODLIKDAN MAHRUM QILISH JAZOSINI IJRO ETISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Demokratik jamiyatda inson eng oliy qadriyat hisoblanadi. Insonning hayoti, sog’logi va erki uning eng asosiy boyligi hisoblanib, bu boylikni himoya qilish hukumatning asosiy va zifasi hisoblanadi. Ushbu qadriyatlarni himoya qilish maqsadida davlatimiz o’z qonunchiligini takomillashtirib, zamon va globallashuvtalablariga moslashtirib kelmoqda. Mazkur maqola umrbod ozodlikdan mahrum qilish jazosining joriy etilish tarixi, uni o’tash tartibi haqida ma’lumot beradi va ushbu sohada yangilik bo’lishi mumkin bo’lgan takliflar kiritadi.