O`ZBEK BOLALAR SHE’RIYATINING YANGILANISH JARAYONI VA OMILLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek bolalar she’riyatining tarixiy rivojlanish bosqichlari, mazmuniy va badiiy yangilanish jarayoni hamda bu jarayonga ta’sir etgan omillar tahlil qilinadi. Bolalar she’riyatining jadidchilik davridan boshlab mustaqillik yillariga qadar o‘tkazgan o‘zgarishlari izchil yoritilib, Avloniy, Hamza, G‘afur G‘ulom,  Xurshid Davron, Halima Xudoyberdiyeva va Abdulla Oripov kabi shoirlar ijodidan misollar orqali mazmuniy yangiliklar ochib berilgan. Maqolada bolalar ruhiyatiga mos badiiy ifoda, milliy qadriyatlar, ekologik tarbiya, dialog va interaktiv shakldagi janrlar bolalar she’riyatining zamonaviy yo‘nalishlari sifatida baholanadi.