PUBERTAT DAVRIDA TUG‘MA YURAK NUQSONLARI ASORATLARINING KLINIK-NEVROLOGIK XUSUSIYATLARI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Tug‘ma yurak nuqsonlari (TYN) yurak tuzilmasining embrional rivojlanish davridagi anomaliyasi bo‘lib, u pubertat davriga kelib murakkab kliniknevrologik buzilishlarga sabab bo‘lishi mumkin. Ushbu bosqichda organizmning gormonal va psixofiziologik  tuzilishi avvaldan mavjud bo'lgan yurak nuqsonlari fonida nevrologik asoratlarning kuchayishiga olib keladi. Tadqiqotimizda aynan ushbu yosh guruhida TYNga chalingan bemorlarda uchraydigan asab tizimi buzilishlarining xususiyatlari o‘rganildi.