ICHAKDA YASHOVCHI MIKROORGANIZMLAR VA ULARNING ORGANIZMDA BIOKIMYOVIY JARAYONLAR VA METABOLIZMGA TA'SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Inson organizmidagi mikroorganizmlar organizmimizning normal ishlashida evolyutsiya jarayonida yuzaga kelgan ichak mikroflorasining ahamiyati katta.Shuningdek,soʻnggi yillarda ichak mikrobiotasining inson organizmiga ta’siri yanayam chuqur oʻrganib kelinmoqda. Olimlarning tadqiqot natijalariga koʻra,ichak mikrobiotalari nafaqat ovqat hazm qilishi, balki inson ruhiy holatiga hamda biokimyoviy modda almashinuv jarayonlarida, 214ermen tizimi faoliyatida va garmonal muvozanatda ham ishtirok etishi isbotlangan.