PROSTATA BEZI XAVSIZ GIPERPLAZIYASI VA SIYDIK TOSH KASALLIGI BIRGA KELGANDA DAVOLASH MEZONLARINI YAXSHILASH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Prostata bezi xavsiz giperplaziyasi bu 195ermenta bezining xavfsiz o‘sishi bo‘lib, 50 yoshdan oshgan erkaklarning 50% dan ko‘prog‘ida uchraydi. Siydik tosh kasalligi esa siydik yo‘llarida toshlar hosil bo‘lishi bilan xarakterlanadi va siydik oqimining buzilishi natijasida Prostata bezi xavsiz giperplaziyasi bilan birgalikda rivojlanishi mumkin. Ushbu ikki holat birga kelganda, siydik chiqarishning qiyinlashishi, infeksiyalar va buyrak funksiyasining yomonlashishi kabi asoratlar xavfini oshiradi. Mavjud davolash usullari ko‘pincha alohida holatlarga qaratilgan bo‘lib, birgalikdagi patologiyalarni kompleks davolash uchun yangi strategiyalar talab etiladi.