CHO‘L O‘SIMLIKLARIDAN FOYDALANISHNING CHO‘L EKOTIZIMLARIGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Cho‘l ekotizimlari nozik, biroq ekologik jihatdan muhim bo‘lgan hududlar hisoblanadi. Bu hududlarda o‘ziga xos o‘simliklar yashab, og‘ir iqlim sharoitlariga moslashgan. Ushbu tadqiqotda Peganum harmala va Climacoptera lanata kabi cho‘l o‘simliklarining ekologik ahamiyati tahlil qilinadi hamda ularni farmatsevtika va sanoat maqsadlarida ishlatish natijasida paydo bo‘lishi mumkin bo‘lgan ekologik xavf-xatarlar baholanadi.