NASAL ANGIOFIBROMA: KLINIK TASVIR VA DAVOLASH USULLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Nasal angiofibroma — bu asosan yosh erkaklarda uchraydigan, yuqori qon tomirli va lokal invaziv xususiyatga ega bo‘lgan, burun va nasofaringeal hududda rivojlanadigan yaxshi sifatli o‘sma hisoblanadi. Kasallik odatda 10 - 25 yoshdagi erkaklarda ko‘proq uchraydi. Bu kasallikning kelib chiqishi aniq o`rganilmagan, lekin bu androgen garmonlarga bog`liq degan taxmin bor, chunki ushbu kasallik ko`pincha pubertat davrdan boshlab rivojlanadi. Kasallikning asosiy klinik belgilari burundan qon ketishi ba`zan takroran qon oqishi kuzatilishi mumkin, burun obstruksiyasi, quloq bosimi va yuz sohasida shish paydo bo`lishi mumkin.