Infeksiya va mikroorganizmlarning genetik o‘zgaruvchanligi (Journal of Universal Science Research, 2025)
Infeksiya — bu patogen mikroorganizmlarning tirik organizmga kirib, unda ko‘payishi va kasallik chaqirishi bilan xarakterlanadigan murakkab biologik jarayondir. Mikroorganizmlar va organizm o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir natijasida turli yuqumli kasalliklar rivojlanadi. Ushbu jarayonning kechishi mikroblarning patogenlik darajasi, ularning genetik xususiyatlari hamda mezbon organizmning immun holatiga bog‘liq. Shuning uchun mikroorganizmlarning genetik o‘zgaruvchanligi va infeksion jarayon mexanizmlarini o‘rganish tibbiyot mikrobiologiyasi sohasida muhim ilmiy yo‘nalish hisoblanadi