TERI LEYSHMANIOZI KASALLIGIGA QARSHI KURASHISHDA DUNYO TAJRIBASI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Teri leyshmaniozi — odam va hayvonlarda uchraydigan kasallik. Koʻproq tropik va subtropik iqlimli mintakalarda qayd etilgan. Butun JSST ning statistic ma’lumotiga ko‘ra har yili 350 million odam bu kasallikka duchor bo‘lar ekan.