OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TARMOQ TEXNOLOGIYALARINI O‘QITISHDA AMALIY-SIMULYATSION YONDASHUVNING SAMARADORLIGI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Raqamli iqtisodiyot shiddat bilan rivojlanayotgan bir sharoitda universitetlarda tarmoq texnologiyalarini o‘qitish metodlari zamonaviy mehnat bozori talablariga mos holda takomillashtirilishi lozim. Mazkur maqola tarmoq texnologiyalarini o‘rgatishda amaliy-simulyatsion yondashuvning o‘quv jarayoniga ta’siri, talabalarning kompetensiyalarini shakllantirishdagi roli va texnik ko‘nikmalarni chuqur o‘zlashtirishdagi afzalliklarini tahlil qiladi.