SOG’LIQNI SAQLASHDA TIBBIY PROFILAKTIKANING O’RNI VA MOHIYATI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada tibbiy profilaktikaning zamonaviy tibbiyotdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda kasalliklarning oldini olish, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, aholining sanitariya-gigiyena madaniyatini oshirish orqali jamoat salomatligini mustahkamlash masalalari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, profilaktik chora-tadbirlarning erta tashxis, immunoprofilaktika va sog‘lom ovqatlanish bilan bog‘liq jihatlariga alohida e’tibor qaratilgan. Tibbiy profilaktika — sog‘lom avlodni tarbiyalash va jamiyat taraqqiyotini ta’minlashning eng muhim omillaridan biri sifatida ko‘rib chiqiladi.