O'ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINI RIVOJLANTIRISHNING MOLIYA-KREDIT MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda kichik biznes subyektlarini rivojlantirishning moliya-kredit mexanizmini takomillashtirish masalalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Mamlakat iqtisodiyotida kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning o‘rni, uning yalpi ichki mahsulotni shakllantirishdagi hissasi, yangi ish o‘rinlari yaratishdagi ahamiyati, shuningdek, moliya-kredit resurslariga bo‘lgan ehtiyoj va ulardan foydalanish samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Xorijiy tajriba va milliy sharoitlar qiyosiy tahlil qilinib, kichik biznesni moliyalashtirish va kreditlash mexanizmlarini samarali takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.