Qadimgi davr O’rta Osiyo-Xitoy diplomatiyasi (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mill.avv. II asrda qadimgi Xitoydan O’rtayer dengiziga qadar davom etgan savdo yo’li va diplomatik aloqalar paydo bo’ladi va bu barcha xalqlar tarixini bir biriga bog’laydi. Qadimgi davr O’rta Osiyo-Xitoy diplomatiyasi Buyuk Ipak yo’li bilan uzviy bog’liqdir. Ushbu maqolada mill.avv. II asrdan to XV asrgacha yani 1700 yil davomida Sharq va G’arb o’rtasidagi diplomatik aloqalar ochib berilgan