8-SINF ONA TILI MASHG’ULOTLARI UCHUN IBORALAR OʻQUV LUGʻATINI YARATISH ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada 8-sinf ona tili mashg’ulotlari uchun iboralar oʻquv lugʻatini yaratish asoslari va ularning mavzuni o‘zlashtirishdagi vazifasi hamda yosh avlodning ma’naviyatini shakllantirishdagi ahamiyati to‘g‘risida fikr yuritilgan. O‘quv ona tili mashg’ulotlari  uchun iboralar oʻquv lugʻatining til ta’limida mazmun va sifatni yuqori darajaga ko‘tarishda muhim omillardan biri ekanligi haqida mulohaza yuritilgan