QONNING TUZILISHI, FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI, HUJAYRA DIFFERENSIASIYASI VA ORGANIZM TIZIMLARI BILAN O‘ZARO ALOQASI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada qonning gistalogik mohiyati, morfofunksional xususiyatlari, hujayraviy diversifikatsiyasi va intertizimli aloqadorligi tahlil etiladi. Qon suyuq to’qima bo’lib, u nafaqat moddalar tashuvchisi, balki bialogik axborotlar almashinuvi  va  immunologic javob reaksiyalarining markaziy kampanenti sifatidaham faoliyat yuritadi.