ATLETIK GIMNASTIK VOSITALARI ORQALI CHAQIRIQQACHA YOSHLARNING JISMONIY TAYYORGARLIGI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada chaqiriqqacha yoshlarning jismoniy tayyorgarligini oshirishda atletik gimnastikaning o‘rni va roli yoritilgan. Mashg‘ulotlar jarayonida qo‘llaniladigan vositalar, ularning sog‘liqni mustahkamlashdagi ahamiyati, jismoniy sifatlarni rivojlantirishga qo‘shadigan hissasi haqida so‘z yuritilgan. Shuningdek, atletik gimnastikaning yoshlarning harbiy xizmatga tayyorgarligini ta’minlashdagi ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.