BOLALARDA TISH CHIQISH JARAYONIDAGI MUAMMOLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola bolalarda tish chiqish jarayonidagi muammolarni, xususan, og‘iz bo‘shlig‘i mikroflorasining o‘zgarishi va tish kasalliklariga moyillikni o‘rganadi. Global ekologik muammolar, sanoat chiqindilari va oziq-ovqat mahsulotlari tarkibidagi o‘zgarishlar tish kasalliklarining keng tarqalishiga olib kelmoqda. Tadqiqotda tish chiqish jarayonidagi noqulayliklar, genetika va atrof-muhit omillarining ta’siri, shuningdek, kalsiy va D vitamini yetishmovchiligining oqibatlari tahlil qilinadi