INVESTITSIYA FAOLIYATINI RAQAMLASHTIRILGAN MONITORING TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada investitsiya faoliyatini samarali boshqarish va nazorat qilishda raqamlashtirilgan monitoring tizimlarining ahamiyati yoritilgan. Raqamli texnologiyalar asosida ishlab chiqilgan monitoring tizimlari investitsion jarayonlarni shaffof, aniqligi yuqori va tezkor tarzda nazorat qilish imkonini beradi. Maqolada mavjud monitoring tizimlarining afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, ularni takomillashtirish yo‘llari haqida fikr yuritiladi. Xususan, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar (Big Data) va blokcheyn texnologiyalari asosida monitoring tizimlarini yanada rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Taklif etilgan yechimlar investitsiya muhitini yaxshilash, investorlar ishonchini oshirish va iqtisodiy barqarorlikka erishishda muhim rol o‘ynashi mumkin.