ZAMONAVIY YOSHLAR ORASIDA O‘ZBEK ADABIY TILINI RIVOJLANTIRISH VA TARG‘IB QILISHNING INNOVATSION YO‘LLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Har qanday millatning qalbi, o‘zligini anglash mezoni — bu uning tili, ayniqsa, adabiy tilidir. O‘zbek adabiy tili esa asrlar davomida buyuk allomalar, shoir va yozuvchilar tomonidan sayqallangan, xalq ruhiyatini ifoda etuvchi bebaho boylik sanaladi.  Afsuski, so‘nggi yillarda yoshlar orasida adabiy tilning o‘rnini turli aralash so‘zlashuvlar, begona iboralar egallayotganini kuzatish mumkin. Bu holat befarq qarashni emas, aksincha, chuqur o‘ylab harakat qilishni taqozo etadi