ADABIYOT- MILLIY OʻZLIKNING KOʻZGUSI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada adabiyotning milliy tafakkur va oʻzlikni anglashdagi oʻrni haqida soʻz boradi.Milliy adabiyot asarlari orqali xalqning maʼnaviyati, qadriyatlari va tarixi va ruhiy olami aks etishi tahlil qilinadi. Shu bilan birga bugungi yosh avlodni maʼnaviy tarbiyalashda adabiyotning tutgan oʻrni yoritilgan. Maqolada adabiyotning milliy o‘zlik, tarixiy xotira va madaniy qadriyatlarni saqlashdagi muhim o‘rni tahlil qilinadi. Avvalo, adabiyot xalq ruhini, milliy ongni va davrga xos fikrlarni ifoda etuvchi san’at vositasi deb ta’kidlanadi.