BARMOQDA UCHRAYDIGAN O‘SIMTALARNING TANA A’ZOLARIGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Barmoqda uchraydigan o‘simtalar inson organizmida kam uchraydigan, ammo muhim klinik ahamiyatga ega bo‘lgan patologiyalardan hisoblanadi. Ular asosan yumshoq to‘qimalar, suyak, teri va suyaklararo tuzilmalardan rivojlanadi. Ushbu o‘simtalar dastlab lokal bo‘lsa-da, vaqt o‘tishi bilan ularning boshqa tana a’zolariga bilvosita yoki bevosita ta’siri seziladi. Bunday holatlar qo‘l funksiyasining buzilishi, og‘riq, nevrologik muammolar va hatto ichki organlarga metastaz berish xavfi bilan kechishi mumkin.