БОЛАЛАРДА ЎТКИР РИНОСИНУСИТЛАРНИ МАХАЛИЙ ДАВОНИ САМАРАДОРЛИГИ (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ўткир риносинусит барча ёш гуруҳларида ЛОР аъзоларининг энг кенг тарқалган касалликларидан бири бўлиб, антибиотиклар тайинлаш сони бўйича барча инфекциялар ичида 5-ўринни эгаллайди [1, 2]. Болаларда ўткир синусит қўзғатувчилари орасида етакчи ўринларни Streptococcus pneumoniae — 36%, Haemophilus influenzae —  23%, Moraxella catarrhalis — 20% эгаллайди