OG‘IZ BO‘SHLIG‘I O‘SMALARINI TASHXISLASHDA “YONOQLARNI SHISHIRISH” (PUFFED CHEEK) ZAMONAVIY MULTISPIRAL KOMPYUTER TOMOGRAFIYA METODIKASINING AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ogʻiz boʻshligʻi va til toʻqimalarining xavfli hosilalari barcha xavfli o‘smalar  sonining nisbatan kichik qismini tashkil qilsa ham (turli manbalarga koʻra — 2% dan 5% gacha), klinik jihatdan ahamiyatli boʻlgan oʻsmalar guruhiga kiradi. Ushbu joylashuvdagi oʻsmalar nisbatan kam uchrasa-da, ularning kechishi agressiv boʻlib, qaytalanish tezligi yuqori va mahalliy limfa tugunlariga metastaz berishga kuchli moyillik mavjud. Bu esa diagnostika va davolash taktikasi tanlashda alohida e’tibor talab etadi.