ONKOLOGIK KASALIKLARNING ZAMONAVIY DIAGNOSTIKADA INNOVATSION USULLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada onkologik kasalliklarni aniqlashda qo‘llanilayotgan zamonaviy diagnostika usullari va ularning samaradorligi keng tahlil qilingan. So‘nggi yillarda tibbiyotda texnologik taraqqiyot natijasida saratonni erta bosqichdayoq aniqlash imkonini beruvchi ko‘plab innovatsion metodlar ishlab chiqildi. Tadqiqotda aynan shu usullar – kompyuter tomografiyasi, MRI, PET, likvid biopsiya, molekulyar markerlar tahlili va sun’iy intellekt yordamida analiz qilish texnologiyalari muhim o‘rin egallaydi. Maqolada har bir innovatsion usulning afzalliklari, diagnostik aniqligi, klinik qo‘llanilishi va bemor salomatligiga ijobiy ta’siri ilmiy jihatdan asoslangan holda bayon etilgan. Sun’iy intellekt, bioinformatika va genetik tadqiqotlarning diagnostikada tutgan o‘rni ayniqsa chuqur yoritilgan. Shuningdek, ishda O‘zbekiston va xorij tajribasi taqqoslanib, diagnostika sohasidagi dolzarb muammolar va ularni hal etish yo‘llari haqida ham fikr yuritilgan.