ZAMONAVIY TA’LIMNING KOGNITIV MUAMMOLARI: QIYINCHILIKLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH YOʻLLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada zamonaviy oʻquv jarayonida talabalar duch keladigan dolzarb kognitiv muammolar koʻrib chiqiladi. Oʻquv ma’lumotlarini oʻzlashtirishdagi qiyinchiliklarning sabablari, konsentratsiyaning pasayishi, ishchi xotiraning haddan tashqari yuklanishi tahlil qilinadi. Raqamli muhitning oʻquvchilarning bilim qobiliyatiga ta’siriga alohida e’tibor beriladi. Maktab va universitet amaliyotidan amaliy misollar keltirilgan, shuningdek, ushbu qiyinchiliklarni yengish usullari taklif qilingan. Ta’limdagi kognitiv muammolarni hal qilishda fanlararo yondashuv zarurligiga e’tibor qaratildi.