TA’LIMDA DIVERGENT TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH MUAMMOLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqola ta'lim tizimida divergent fikrlashni rivojlantirishning dolzarb muammolarini tahlil qilishga bag’ishlangan. O'zbekiston ichki ishlar oliy o'quv yurtlari va akademiyalarida divergent fikrlashni shakllantirishning o'ziga xos xususiyatlariga alohida e’tibor qaratildi. Kursantlar va talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga to‘sqinlik qiluvchi omillar, shuningdek, ularning ijodiy salohiyatini ochib berishga yordam beradigan pedagogik yondashuvlar ko'rib chiqiladi.