TA’LIM MADANIYATI: KONSEPTUAL YONDASHUV, NAZARIY ILDIZLAR VA TANQIDIY TAHLIL (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola ta’lim madaniyati tushunchasiga konseptual yondashuv asosida yondashadi. Unda ta’lim madaniyatining nazariy ildizlari, ijtimoiy va madaniy omillar bilan o‘zaro aloqasi yoritiladi. Mualliflar pedagogik fikr tarixida shakllangan yondashuvlarni tahlil qilib, zamonaviy ta’lim tizimidagi madaniy yondashuvning ahamiyatini ko‘rsatadilar. Shuningdek, ta’lim madaniyatiga oid mavjud qarashlar tanqidiy tahlil qilinib, ularni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Maqola ta’limning insonparvarlik, barqarorlik va madaniy qadriyatlarga asoslangan modelini ilgari suradi.