YANGI O‘ZBEKISTON FUQAROLIK JAMIYATIDA JAMOATCHILIK NAZORATI: ISHONCH, MAS’ULIYAT VA IJTIMOIY HAMKORLIK FALSAFASI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida fuqarolik jamiyatining shakllanishi va uning tarkibiy qismi sifatida jamoatchilik nazorati instituti falsafiy jihatdan tahlil etiladi. Tadqiqotning asosiy diqqat markazida – jamoatchilik nazoratining nafaqat nazorat vositasi, balki ijtimoiy ishonchni mustahkamlovchi, fuqarolik mas’uliyatini oshiruvchi va davlat hamda jamiyat o‘rtasida muloqot maydonini yaratuvchi mexanizm sifatidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.