MTT TURLI GURUHLARIDA NUTQ OʻSTIRISH MASHGʻULOTLARIDA XALQ OGʻZAKI IJODINING KICHIK JANRLARI NAMUNALARIDAN FOYDALANISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdan badiiy adabiyotga mеhr qoʻyish, uni oʻqishga koʻnikma hosil qilish va oʻz fikrlarini kеrakli joyda toʻgʻri ayta bilishi yuksak ma’naviyatlilikni, boy, goʻzal, ta’sirchan tilga ega boʻlishni ta’minlash bayon etilgan. Ogʻzaki nutqni oʻstirish boʻyicha oʻtkaziladigan mashgʻulotlarda asosan bolalarning soʻzlarni toʻgʻri bogʻlash, qoʻshimchalarni oʻrinli ishlatish, tovushlar talaffuzi aniqligiga diqqat qilish muhim sanalishi izohlangan. Chunki soʻz orqali bola hayoti borasida muloqot qiladi, fikrlash doirasi kеngayadi va tili ravon, aniq soʻzlashga moslashib boradi.