LINGVODIDAKTIKANING NAZARIY ASOSLARI VA TA’LIM JARAYONIDAGI DOLZARBLIGI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada ligvodidaktikaning nazariy asoslari, maqsadi, vazifalari, mazmun-mohiyati haqida ma’lumotlar keltirilgan va ularni ilmiy jihatdan asoslab berishga harakat qilingan. Bundan tashqari, ilmiy-amaliy metodlarni ishlab chiqish yoʻllari, koʻrsatmalar, rus tilining oʻquv predmeti sifatida metodologiyasi uchun asosiy tamoyillar bilimlar nazariyasi, bilim jarayoniga shaxsiy va tizimli yondashuv, har tomonlama mukammal shaxsni rivojlantirishda lingvodidaktik faoliyatning roli boʻyicha ishlab chiqilgan tamoyillar koʻrsatib oʻtilgan.