TA’LIM VA TARBIYA TINCHLIK VA FAROVONLIK ASOSI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ma’lum bir xalqning farovonligini ta’minlashda Davlat mas’ul hisoblanadi. Shu bilan birga xalq oʻz navbatida mazkur jarayonda oʻz islohotchilik faoliyati orqali davlatga yordam beradi. Xalqning islohotchilik faoliyatining eng asosiy yoʻnalishi esa eng avvalo ta’lim va tarbiyaga borib taqaladi. Shu boisdan farovonlikning negizi, bu ta’lim va tarviyaning oqilona tashkil etilishi hamda taraqqiyoti bilan belgilanadi.