MAKTABGACHA YOSH DAVRIDAGI BOLALARNI IJTIMOIY MOSLASHUV JARAYONIDA OʻZ-OʻZINI ANGLASH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maktabgacha yoshda bolaning oʻzi haqidagi gʻoyalari hamda atrofni idrok qilishi sezilarli darajada oʻzgarib boradi: u oʻz imkoniyatlarini yanada toʻgʻri tasavvur qilishni boshlaydi, boshqalarning u bilan qanday munosabatda boʻlishini tushunadi, bu esa atrofni idrok etish va bilishni keltirib chiqaradi. Maktabgacha yoshning oxiriga kelib, bolalarda oʻzini anglashning boshlangʻich shakllari - bolaning bilishi va uning fazilatlari, imkoniyatlarini baholash hamda oʻzi uchun oʻz tajribalarini kashf etish rivojlanadi.