MAHMUD KOSHG‘ARIYNING «DEVONU LUG‘ATIT TURK» ASARI – NODIR TURKIY TOPONIMIK MANBA SIFATIDA (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Mahmud Qoshg‘ariyning XI asrda yozilgan  «Devonu lug‘atit turk» asarining toponimika fanidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan.  Asarda tilga olingan 200 ga yaqin turkiy toponimlar, etnonimlar va geografik atamalar  asosida o‘sha davr turkiy xalqlari yashagan hududlar, ularning madaniy hayoti va til  xususiyatlari haqida muhim ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, «Devon»ga ilova qilingan xaritaning toponimik qiymati, asarda joy nomlarining fonetik va semantik  jihatdan tahlili ko‘rib chiqilgan. Mazkur maqola orqali Mahmud Qoshg‘ariy asarining  zamonaviy toponimika uchun qanchalik dolzarb va noyob manba ekanligi asoslab berilgan.