DAVLAT INVESTITSIYA DASTURLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH ISTIQBOLLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada davlat investitsiya dasturlarining samaradorligini oshirish bo‘yicha mavjud imkoniyatlar, tizimli muammolar va istiqbolli yondashuvlar ilmiy asosda tahlil qilinadi. O‘zbekiston sharoitida davlat investitsiyasi iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy infratuzilma rivoji, hududiy balansni ta’minlash, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va aholi bandligini oshirishda muhim vosita bo‘lib xizmat qilmoqda.