PEDAGOGIK MAHORAT: TA'LIMDAGI SAMARALI O'QITUVCHINING ASOSIY OMILI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Pedagogik mahorat – bu o'qituvchining o'z bilimlarini, ko'nikmalarini va tajribasini talabalarga samarali tarzda yetkazish qobiliyatidir. Mahoratli o'qituvchi faqatgina bilim manbaini taqdim etish bilan cheklanmay, balki talabalarning shaxsiy rivojlanishiga, ijtimoiy ko'nikmalariga va ta'limdagi muvaffaqiyatiga yordam beradi.