JIGARNING PRENATAL VA POSTNATAL RIVOJLANISHI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Jigar organizmdagi eng yirik parenximatoz a’zo bo‘lib, uning prenatal va postnatal rivojlanishi organizm ontogenezida muhim o‘rin tutadi. Prenatal davrda jigar homila hayotining 3-haftasidan shakllana boshlaydi va gematopoez markazi sifatida faoliyat yuritadi. U endodermal kelib chiqishga ega bo‘lib, oldingi ichakning ventral devoridan rivojlanadi.