OZIQ-OVQAT SANOATIDA QO`LLANILAYOTGAN FERMENTLARNI SINTEZLOVCHI MIKROORGANIZMLARNING BIOLOGIK TASNIFI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola oziq-ovqat sanoatida qo‘llaniladigan fermentlarni sintezlovchi mikroorganizmlarning biologik tasnifini o‘rganadi. Maqolada bakteriyalar (Bacillus, Lactobacillus), zamburug‘lar (Aspergillus, Rhizopus) va xamirturushlar (Saccharomyces) kabi mikroorganizmlar tomonidan ishlab chiqariladigan amilaza, proteaza va lipaza kabi fermentlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Fermentlar oziq-ovqat mahsulotlarining sifatini yaxshilash, ishlab chiqarishni optimallashtirish va yangi mahsulotlar yaratishda qo‘llaniladi.