Самарқанд вилоятининг тупроқ – иқлим шароитларига мос янги ва истиқболли ғўза навларининг экологик нав синови. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ушбу мақолада келтирилган дала  тажрибасида республикамиз селекционер олимлари томонидан яратилган ва районлаштирилиб экилиб келинаётган ғўза навлари бўйича  ўсиши ва ривожланиши ҳамда ҳосилдорлиги кўп йиллик  кузатувлар натижасида олинган маълумотлар тўлиқ келтирилган. Ушбу олинган маълумотлар асосида вилоятимиз тупроқ иқлим шароитида мос ғўза навларини тўғри танлаш ва экишни режалаштириш имкони мавжуд.