TERMITLAR BILAN KUCHLI ZARARLANGAN UYLARNI ANIQLASH VA ULARNI JALB QILUVCHI OMILLAR. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Xorazm viloyatida termitlar bilan kuchli zararlangan uylarni aniqlash bo‘yicha olib borilgan dala tadqiqotlari natijalari bayon etilgan. Termitlar asosan uylardagi isitish trubalari atrofiga to‘planib, sellyulozali materiallarga zarar yetkazayotgani aniqlangan. Ushbu holatlar termitlarning nam va issiq muhitga moslashgan yashirin hayot tarzini ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari termitlarga qarshi ekologik xavfsiz kurash usullarini qo‘llash va doimiy monitoringni amalga oshirish zarurligini ko‘rsatadi.