ПЕРСПЕКТИВЫ СОХРАНЕНИЯ БИОРАЗНООБРАЗИЯ ТУГАЙНЫХ ЛЕСОВ (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada BMTTD va Qoraqalpog‘iston Respublikasi hukumatining to‘qaylarni saqlash bo‘yicha qo‘shma loyihasini amalga oshirish natijasida olingan tajriba tahlil qilinadi. Baday-to‘qay qo‘riqxonasini muhofazalanadigan tabiiy hududning biosfera rezervati shaklida qayta tashkil etilishining maqsadga muvofiqligi va afzalliklari muhokama qilinadi. Maqolada toʻqaylarni muhofaza qilishni tashkil etishda yangicha yondashuv natijasida ijobiy oʻzgarishlarni koʻrsatuvchi tadqiqot maʼlumotlari, shuningdek, tabiatga zarar yetkazmasdan mahalliy aholi faoliyatini rivojlantirish istiqbollari keltirilgan.