XORAZM MILLIY TABIAT BOG‘I HAYVONOT DUNYOSI. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Xorazm vohasi Amudaryoning qadimgi delta tuzilmalarida janubi-gʻarbda Qoraqum qumli choʻllari va shimoli-sharqda Qizilqum choʻllari oraligʻida joylashgan. Xorazm vohasining geografik sharoiti unumdor tuproqlari, oʻsimliklari, qulay gidrogeologik sharoiti va iqlimi bilan atrofdagi taqir choʻllardan keskin farq qiladi. Xorazm vohasi choʻl zonasida, Amudaryoning quyi oqimida, uning allyuvial-delta tekisliklarida joylashgan.